blog

Hypotéka dopředu: Proč ji využít právě teď?

FND finance 24.02.2022

Hypotéka dopředu: Proč ji využít právě teď?

Proč je právě teď nejvhodnější čas na to si vzít hypotéku dopředu?

Hypotéka dopředu zjednodušeně řečeno znamená, že vám banka hypoteční úvěr schválí za současnou úrokovou sazbu, která se momentálně pohybuje kolem 4 - 4,5 %, a vy získáte až tři roky na výběr nemovitosti.

U této varianty hypotečního úvěru není nutná zástava nemovitosti a na prohlídce vyhlédnuté nemovitosti máte tzv. „peníze v kapse“, a tím získáte větší šanci na koupi vysněné nemovitosti oproti ostatním zájemcům.

Proč ji využít právě teď?

Nehledě na již zmíněné výhody tohoto typu úvěru se letos na jaře předpokládá nárůst úrokových sazeb o 1 - 2 % oproti současným sazbám.

Je nutné také zmínit, že již od dubna se očekává zpřísnění podmínek pro získání hypotéky. První podmínkou bude, že banky budou poskytovat hypoteční úvěry s maximálním LTV 80 %. To znamená, že z kupní ceny nemovitosti klient bude muset mít vždy minimálně 20 % vlastních zdrojů.

Další podmínkou pravděpodobně bude, že ČNB bude vyžadovat parametr DSTI - maximálně 45 %. To znamená, že z klientovy čisté výplaty je 45 % určeno na splátky všech úvěrů, tzn. musí mu zůstat minimálně 55 % z čistého platu po uhrazení všech splátek úvěrů.

Tímto článkem bychom vás rádi přiměli k tomu se alespoň na chvíli zastavit a vážně popřemýšlet o tom, zda chcete využít hypotéky dopředu nyní nebo čekat na zpřísnění podmínek.

Autor: FND Finance

Nachytřete se

Nové články

benefits backgound
NEZÁVISLOST

NEZÁVISLOST

Neplatí nás žádný banka. Hledáme nejvýhodnější řešení.


A vy vyděláte

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Vše na jednom místě - od hypoték a úvěrů po pojistky.


Pro vaše pohodlí

VÝHODNOST

VÝHODNOST

Ať se dohodneme nebo ne, za naše služby nic neplatíte.


A to se vyplatí

RYCHLOST

RYCHLOST

Neobíhejte banky pro nejlepší nabídku. To za vás uděláme my.


Pro nejlepší podmínky

KOMPETENTNOST

KOMPETENTNOST

Starají se o vás zkušení důvěrníci, na které se můžete spolehnout.


Pro klid v duši