blog

Cestovní pojištění a na co si dát pozor?

FND finance 13.07.2022

Cestovní pojištění a na co si dát pozor?

Dobrá zpráva je, že ceny cestovního pojištění pro letošní sezónu zatím zůstávají stejné jako v předchozím roce.

Na co bychom měli dávat pozor, jestliže plánujeme sportovat v zahraničí?

Důležité je, abyste si prověřili na jaké sporty se pojištění vztahuje. Za některé adrenalinové aktivity si musíte připlatit. Dovolenou lze strávit sjížděním řek, jízdou na paddleboardu nebo na vodních lyžích. Vždy si tedy ověřte, zda se vám na to pojištění vztahuje.

Ke sportu je dobré zvolit i pojištění odpovědnosti za škodu či újmu. Může se stát, že se na řece srazíte s jinými vodáky a ti vám pak mohou zkomplikovat život. Nezapomeňte, že je dobré mít pojištění vždy po ruce i v anglickém jazyce, pokud jedete do zahraničí.

V dnešní době je dobré se připojistit i na Covid-19.

Pokud byste se v zahraničí nakazili, tak vám pojišťovna proplatí následující: léky, lékařské ošetření, hospitalizaci, test na covid-19 pokud ho předepsal lékař, převoz a repatriaci.

Upozorňujeme, že pojištění nezaplatí testy, které jsou požadované v následujících případech:
Při vycestování z ČR, například autobusem nebo autem a při vstupu na palubu letadla. Při příjezdu nebo příletu do zahraničí, respektive do cílové země.
Po návratu do ČR dle pravidel ministerstva zahraničních věcí nebo zdravotnictví pro příjezd ze zahraničních zemí.

Covid karanténa
Program Covid-19 karanténa vám pomůže, pokud vám v zahraničí místní autorita nebo místní hygiena nařídí karanténu. Pojišťovna zajistí a zaplatí ubytování na požadovanou dobu. Pojištění se netýká karantény, do které musíte jít automaticky po vstupu do vybraných zemí podle daných pravidel.

Pojištění platí pouze pro země Evropské unie, Island, Lichtenštejnsko, Norsko, Švýcarsko a Velkou Británii.

Co obsahuje základní pojištění?

Léčebné výlohy a cestovní asistenci, ve kterých je zahrnuto: fyzioterapie, akutní zubní ošetření, ošetření, hospitalizace, transport, repatriace. Dále vám asistence pomůžeme s komunikací v cizím jazyce například při ztrátě dokladů. Poradíme vám po telefonu a zorganizujeme pomoc. Pokud by se vám něco stalo, umíme také zajistit cestu někomu z vašich blízkých.

Dále v naši nabídce naleznete úrazové pojištění, škodu na zavazadlech, rizikové sporty, asistenci vozidla, storno zájezdu, zpoždění letu, právní asistenci, půjčení vozidla z autopůjčovny, nebo pojištění sportovního vybavení. Nabízíme také pojištění pro ty, kteří jedou do zahraničí manuálně pracovat.

Cena pojištění by neměla být rozhodovacím faktorem. Nikdy nevíte, co se může stát a za kvalitní pojištění je dobré si připlatit. U nás si můžete sestavit pojištění podle vašich potřeb. Rádi Vám poradíme a se vším pomůžeme.


Autor: FND Finance

Nachytřete se

Nové články

benefits backgound
NEZÁVISLOST

NEZÁVISLOST

Neplatí nás žádný banka. Hledáme nejvýhodnější řešení.


A vy vyděláte

KOMPLEXNOST

KOMPLEXNOST

Vše na jednom místě - od hypoték a úvěrů po pojistky.


Pro vaše pohodlí

VÝHODNOST

VÝHODNOST

Ať se dohodneme nebo ne, za naše služby nic neplatíte.


A to se vyplatí

RYCHLOST

RYCHLOST

Neobíhejte banky pro nejlepší nabídku. To za vás uděláme my.


Pro nejlepší podmínky

KOMPETENTNOST

KOMPETENTNOST

Starají se o vás zkušení důvěrníci, na které se můžete spolehnout.


Pro klid v duši